Massage til gravide

Massage til gravide er en stille og rolig, afspændende massageform.
Gravid massage hjælper din krop med at skabe god kontakt til dig og dit barn. Der bliver udløst en hormoner i kroppen som man også bruger under ens fødsel. Du kan få massage under hele din gradivitet. 

Der kan være flere gode grunde til at få massage når du er gravid.

– Hjælpe mod hævede ben og fødder
– Hjælpe mod lænde og rygsmerter

– Hjælpe mod spændingshovedpine
– Hjælpe mod stress 

 

Den gravide krop skal have omsorg

Når babyen inde i maven vokser så kommer der større og større belastning i kroppen og på selve rygsøjlen. 

Svajet i lænden bliver også større idet at de ledbånd der holder livmoder og de andre indre organer på plads har deres hæfte op selve rygsøjlen.

Muskulaturen i ryggen skal arbejde hårdere, da der er et større press. Dette betyder at man kan begynde at få ondt flere steder i kroppen, hvor ens andre muskler og ledbånd ikke er særlig stærke.

Her kan massage være med til at afbelaste ens muskelspændinger og hjælpe smertelindrende.

 

Massage til gravide kan hjælpe

Massage til gravide er en stille og rolig massageform, hvor man benytter sig af lange og blide stryg hen over kroppen. Man kan få massage over hele kroppen. Typisk er det lænde og rygsmerter, spændingshovedpine og væskeophobninger i ben og fødder man oplever under ens gradivitet.

Her man massage hjælpe på flere måder, Der udskilles hormoner i kroppen når man får massage som f.eks oxytocin, kortisol, serotonin og dopamin.

Du vil kunne med regelmæssige massage behandlinger opleve at få løsnet op i spændt muskulatur, forbedret blodcirkulation og føle dig bedre tilpas. 

 

 

 

 

Hormoner og massage

Oxytocin. Kortisol. Serotonin. Dopamin.
Det er svære ord, men de er vigtige at forstå, da massage er med til at frigive hormonerne i kroppen.

Oxytocin kaldes også ”kærlighedshormonet.”
Det spiller en stor rolle hos gravide kvinder ved fødsel og amning. Det har en positiv effekt på at kunne berolige en, sænker stresshormon niveauet og får ens blodtryk til at falde. 

Læs mere om oxytocin her

 

Kortisol kaldes ofte et ”stresshormon.”
Det påvirker kroppen på en negativ måde i form når man er stress ramt som får en til at sove mindre og skaber uro i kroppen. Det kan også nedsætte ens immunforsvar.

Læs mere om kortisol her

 

Serotonin & dopamin de såkaldte ”lykkehormoner.”
Begge hormoner er vigtige for os da de er med til at øge vores glæde, lystfølelse og hæmmer f.eks. angst, irritabilitet, og smerte. De er derfor vigtige signalstoffer som vi har i kroppen.

Læs here om serotonin & dopamin her

Book massage til gravide

Din Behandling tilbyder massage til gravide med fokus på dit behov.
Det er en massage som vil være blid, stille og rolig og med lange strøg.

Jeg kan hjælpe med spændingshovedpine og muskelspændinger i kroppen. Hvis du er interesseret i en helkropsmassage vil jeg anbefale at finde en massør, som har flere års erfaring med speciale i massage til gravide.

Vil du derimod gerne have selvforkæelse og nye en afslappende massage med fokus på wellvære og muskelspændinger er du altid velkommen.
Eller hvis du er interesseret i efterfødselsmassage tilbyder jeg fysiurgisk massage.

Du kan læse mere om fysiurigisk massage her