Behandlingstyper

Kroppen reagere forskelligt på en behandling og man opnår størst effekt ved at få flere behandlinger over en bestemt periode.

Der er lavet flere studier over effekten af massage og behandling af kroppen.
Cochrane Library har en database med artikler: low-back pain og mechanical neck disorders.

Her er nogle af de forskellige behandlingsformer jeg udfører:

  • Sports massage har til formål at stimulere lymfesystemet og blodcirkulationen samt at reducere spændinger i musklerne.
  • Fysiurgisk massage arbejder med hele kroppen og er yderst effektiv måde at behandle forskellige muskulære lidelser i bevægeapparatet.
  • Deep tissue massage er for dig der godt kan lide at behandleren tager fat, når du får en massage. Vi har fokus på de dybere lag af muskler.
  • Bindevævs massage er en blid massageform, der frigør spændinger i sener, ledbånd, knoglehinder og imellem hudens og musklernes forskellige lag.
  • Organ massage er en meget behagelig og blid behandling, som har til formål at optimere organernes bevægelse og frigøre spændinger.
  • Meridian massage er en kinesisk behandlingsform, der bygger på akupunkturens grundprincipper meridianerne også kendt som kroppens energibaner.
  • Cupping terapi giver blodtilførslen til musklerne, og kan ud over at styrke immunforsvaret, også hjælpe dine muskler med at slappe af. 
  • Gua Sha er en teknik, hvor der skrabes, med et redskab (af fx jade eller keramik) på huden og musklerne, for bl.a. at åbne blokeringer og frigive affaldsstoffer.
  • Kranio sakral terapi er en meget blid men dybtgående manuel behandlingsform, som arbejder med kroppens egne ressourcer.
  • Manuel terapi er avancerede bløddelsteknikker hvor man kan rette led op(fx facetled), ud fra overbevisning om at det er musklerne der flytter leddet skævt.

Hvad effekt har en behandling på vores krop?

Når kroppen behandles bliver der brugt teknikker og greb på kroppen.
Ofte bruger man hænderne, men man kan også bruge underarme, albuer, fødder eller redskaber til at udføre behandlingen.

Musklerne i kroppen:

Når du fx. for en massage vil den stimulere vores blodcirkulation i kroppen og affaldsstofferne vil blive fjernet gennem vores lymfesystem. Du kan f.eks få affaldsstoffer i kroppen ved at løbe en tur, sidde foran computeren i en længere periode og når du oplever at du er meget stresset. Vores muskler i kroppen udgør ca. 40% af vores kropsvægt. De har en stor betydning for, hvordan vores krop hænger sammen og udskiller affaldsstoffer i form af urinstof, mælkesyre som ophober sig i kroppen og kultveilte.

Affadsstofferne i kroppen:

Vores krop er i stand til at “gøre” rent og lede affaldsstoffer ud af kroppen. Du kan få hjælp til denne proces med behandling. Fx. kan en massage være med til, at give en bedre blodcirkulation, som hjælper med at transpotere nærigsstoffer og ilt ud til kroppens celler.
Men vores affaldsstoffer bliver også transporteret med blodet væk fra cellerne. En massage kan hjælpe på at få vores lymfesystem igang, som gør at vores krop har en bedre udrensning af affaldsstoffer.

Bindevævet i kroppen:

Vores bindevæv har en stor betydning for, hvordan vores muskler og sener har det. Det er depot for f.eks affaldsstoffer og fedt. Det består af kollagen og elastin, som gør det mere stift end muskelvæv. Når du får en behandling er det derfor en god ide, at der også er fokus på bindevævet i kroppen, da det hjælper på at fjerne affaldsstoffer.

Vores nervesystem:

En behandling kan være med til at få kroppen til at slappe af og udskille forskellige hormoner i kroppen som f.eks oxytocin, der er med til at få os til at slappe af. Det har en god effekt på vores nervesystem. Mange føler sig ofte glade, afslappet og rolige efter en massage behandling. Når kroppen bliver behandlet aktiveres det parasympatiske nervesystem.

(Visited 3.447 times, 1 visits today)