Kombinerer fysioterapi med massage

fysioterapeut og massage

Du kan kombinerer dit behandlingsforløb hos en fysioterapeut med massage.

Måske finder du lige, hvad du har brug for i dette blog indlæg omkring en fysioterapeut og massage.

fysioterapi

Få massage imens du går hos en fysioteraput

En fysioterapeut kan tilbyde fysioterapi der kan hjælpe dig med at forebygge eller behandle lidelser i kroppen fx. genoptræning efter en skade og mod de dele af kroppen du bruger når du bevæger dig som fx. muskler og led.

Her vil fysiurgisk massage i kombination med fysioterapi være en god fordel for dig og din krop.

Fysioterapeut

Hos en fysioterapeut kan du fx. få hjælp, hvis du har været udsat for en arbejdsskade, sportsskade, ulykke eller har rygsmerter.

Fysioterapi arbejder med kroppens muskler, led, knogler og nervesystem.

Et vigtigt element i fysioterapi er kombination af træning og behandling. Her kan man med kroppen få de bedste forudsætninger til at rehabilitere og forebygge skader. 

Derfor er fysiurgisk massage en behandlingsform som er utrolig effektiv sammen med et fysioterapi forløb, da denne massage tager udgangspunkt i kroppens anatomiske opbygning af muskler, knogler, ledbånd og sener.

 

Fysiurgisk massage og fysioterapi

Hvis du har været udsat for en ulykke eller ramt af sygdom, kan der være flere ting i ens hverdag som har ændret sig.
Det kan fx. være at man har smerter i muskler og led, nedsat bevægelighed eller andre fysiske symtomer der begrænser ens gøremål i hverdagen.

Et forløb hos en fysioterapeut hjælper rigtig mange mennesker med deres forskellige problemstillinger.

Kombineret med fx. fysiurgisk massage kan ens behandlingsforløb blive mere effektiv. Når man får fysiurgisk massage “bevæger” man sig dybt ned i muskelvævet som giver en mere effektiv behandling.

Man arbjeder med f.eks overblastning i muskler og bindevæv(ledbånd, sener, muskler.) Belastninger kan f.eks komme fra at dyrke motion, det daglige arbejde eller når der opstår sygdom

Hvad kan fysioterapi bruges til?

Fysioterapi formål er at fremme livskvalitet og evnen til at bevæge sig. Fysioterapi anvendes ved omstændigheder, hvor bevægelse og funktionsevne er truet på grund af aldring, tilskadekomst eller sygdom.  

Behandling hos en fysioterapeut baseres på en grundig undersøgelse og analyse af din bevægelighed, muskler og led.

Kilde: Sundhed.dk

Hvilke teknikker benytter en fysioterapeut?

Man benytter sig af bl.a mobiliserings og manipulationsteknikker og øvelser i et samarbejde med genoptræning hos klienten.

Alle teknikker bliver udført med hænderne. Ofte tilbyder fysioterapeuter genoptræning med både træningshold og øvelser man kan tage med hjem.

Mobiliseringsteknikker er milde, og bruges til at forbedre leddene og vævets cirkulation. Kroppens bindevæv bliver også behandlet med disse teknikker. Manipulationsteknikker har samme mål som overstående, og er effektive til at lindre smerter i kroppen.
Et sundt bindevæv er afgørende for ens overordnede helbred og derfor er behandling af bindevævet en essentiel del af fysioterapi.

Læs flere artikler

(Visited 732 times, 1 visits today)