Massage og bivirkninger

Der kan ske flere ting med kroppen efter en massage afhængigt af, hvor i kroppen du har ondt og hvor akutte dine smerter er.

Et studie publiceret af “Journal of Alternative and Complementary Medicine” viser at ca. 10% af alle som modtager en massage har en form for ømhed eller ubehag de efterfølgende dage. Denne ømhed skyldes en inflammatorisk respons, som stammer fra små revner i muskelvævet. Det starter en tilstrømning af hvide blodceller for at genopbygge de pågældende muskler.

Vores kroppe er alle forskellige og vi reagere derfor også forskelligt på massage dagene efter.

Det er naturligt..

Massage og bivirkninger er naturligt,og der kan opstå følgende reaktioner i kroppen. Det er kroppens positive svar på, at en udrensning foregår.

Typiske og naturlige symtomer der kan opstå efter massage:

  • øget velbehag og afslappethed 
  • øget træthed og bedre søvn
  • utilpas – svimmelhed, kvalme, hovedpine – evt. feberlignende symptomer
  • kulderystelser eller ekstra varme i kroppen 
  • øget sved- eller slimafsondring fra næse, mund og svælg
  • følelsesmæssige udbrud
  • udtalt tørst
  • midlertidig opblussen af gamle sygdomme
  • øget toiletbehov med kortvarig forandring af lugt og udseende af urin/afførring

HUSK VANDET

Det er vigtigt at indtage vand efter en massage behandling, da væskeunderskud kan give svimmelhed, hovedpine eller kvalme.
Derfor er det vigtigt at du husker at drikke vand. Jo længere en massage er eller jo dybere massage du får jo mere vand skal der til.

Vand er med til at få renset ud i kroppen. Husk at du ofte kan se effekten af massage næste gang du er på wc, da affaldsstofferne kommer ud via ens urin.

Mange oplever en meget kraftig reaktion, specielt efter første behandling. Reaktionerne er for eksampel hyppigere vandladning og afføring, luft i maven, tilstoppet næse og træthed. Det er kroppens måde at restituere sig på. Reaktionen aftager hurtigt igen.

Du kan læse mere om fysiurgisk massage her på siden.

 

Massage og bivirkninger - husk vand er vigtigt

Massage dehydrerer kroppen

Under en massage bliver ens muskelvæv “æltet”, da det er med til at frigøre spændinger og træthed. Dvs. at væsken som er i vævet bliver løsnet, og ind i kroppens kredsløb, der ender i nyrerne.
Husk derfor at drikke masser af vand, da det genopretter kroppends hydratiseringsniveau.

Vand afgrænser forurenende stoffer

Efter din massage er der mange affaldsstoffer som bliver frigivet og er klar til at forlade din krop.
Drikkevand kan hjælpe nyrerne såvel som andre organer med at behandle mange stoffer, der regelmæssigt rejser gennem kroppen. 

Drikkevand reducerer ømhed

Mange mennesker indrømmer almindeligt at være lidt ømme efter en massage. Dette er helt naturligt. Når musklerne er sunde og hydreret, er de bløde og tillader blod til at strømme frit gennem dem. Hvis musklerne er dehydreret, er det hvad der forårsager smerte og ømhed. Musklerne bliver tætte og kompakte, hvilket kan begrænse bevægelsen og forårsage ubehag.
For at hjælpe med ømhed giver vand dine muskler den hydratisering, de har brug for at helbrede.

OBS!

Husk at din krop er en organisme, som består af mange komplekse systemer og celler som hverdag hjælper dig og din krop på mange områder.
Det kan derfor være en god ide at kombinere massage med fx. træning, da et godt helbred er et fundament for en sund livsstil og et godt liv.

Tilbage til blog