Er du gravid og har brug for omsorg eller velvære?

massage til gravide

Kan gravide kvinder få massage?
Kender du til fordele en massage til gravide kvinder kan gøre for dig og din krop?

Måske finder du lige, hvad du har brug for i dette blog indlæg omkring massage til gravide..

massage til gravide

Massage til gravide kvinder er sundt

Massage til gravide er en stille og rolig, afspændende massageform., hvor man får velvære og afspændt sine muskler i kroppen. 

Massage til gravide kvinder kan hjælpe din krop med at skabe god kontakt til dig og dit barn. Der bliver udløst flere hormoner i kroppen som man også bruger under ens fødsel og når barnet skal have mælk. Du kan få massage under hele din gradivitet.

Din krop skal have omsorg når du er gravid

Når babyen inde i maven vokser så kommer der større og større belastning i kroppen og på selve rygsøjlen. 

Svajet i lænden bliver også større idet at de ledbånd der holder livmoder og de andre indre organer på plads har deres hæfte op selve rygsøjlen.

Muskulaturen i ryggen skal arbejde hårdere, da der er et større press. Dette betyder at man kan begynde at få ondt flere steder i kroppen, hvor ens andre muskler og ledbånd ikke er særlig stærke.

Her kan massage være med til at afbelaste ens muskelspændinger og hjælpe smertelindrende.

Massage kan hjælpe på din kvalme og træthed

Massage til gravide er en stille og rolig massageform, hvor man benytter sig af lange og blide stryg hen over kroppen. Man kan få massage over hele kroppen.
Typisk er det lænde og rygsmerter, spændingshovedpine og væskeophobninger i ben og fødder man oplever under ens gradivitet.

Her man massage hjælpe på flere måder, Der udskilles hormoner i kroppen når man får massage som
f.eks oxytocin, kortisol, serotonin og dopamin.

Du vil kunne med regelmæssige massage behandlinger opleve at få løsnet op i spændt muskulatur, forbedret blodcirkulation og føle dig bedre tilpas. 

 

Hvad sker der i kroppen når du får massage og er gravid?

Hormonerne i kroppen

Oxytocin. Kortisol. Serotonin. Dopamin.
Det er svære ord, men de er vigtige at forstå, da massage er med til at frigive hormonerne i kroppen.

Oxytocin kaldes også ”kærlighedshormonet.”
Det spiller en stor rolle hos gravide kvinder ved fødsel og amning. Det har en positiv effekt på at kunne berolige en, sænker stresshormon niveauet og får ens blodtryk til at falde. Læs mere om oxytocin her

Serotonin & dopamin de såkaldte ”lykkehormoner.”
Begge hormoner er vigtige for os da de er med til at øge vores glæde, lystfølelse og hæmmer f.eks. angst, irritabilitet, og smerte. De er derfor vigtige signalstoffer som vi har i kroppen. Læs here om serotonin & dopamin her

Kortisol kaldes ofte et ”stresshormon.”
Det påvirker kroppen på en negativ måde i form når man er stress ramt som får en til at sove mindre og skaber uro i kroppen. Læs mere om kortisol her

Når du for en massage vil dine “lykkehormoner” blive aktiveret, som gør at du føler dig afslappet, rolig og træt på en dejlig måde. Massage er med til at stimulerer ens krop, så den renser ud for affaldsstoffer og hjælper din krop til at få det bedre.
Der bliver løsnet op for spændte muskler, og letter ømme områder.

Du kan læse mere om effekten af massage her.

Jeg tilbyder en blid, stille og rolig massage med lange strøg som kan hjælpe på spændinger i din krop, når du er gravid.

Jeg kan hjælpe med at give dig ro i kroppen og lette spændinger som f.eks nakke, skulder eller arme. Det er vigtigt at give sig selv egen omsorg når man er gravid.

Læs flere artikler

(Visited 320 times, 1 visits today)